Maia Sandu, audiată la Procuratura Generală; Proces penal în legătură cu denunțul depus împotriva lui Vlad Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care îl acuză pe oligarhul și liderul PD Vad Plahotniuc de uzurparea puterii în stat, va fi audiată mâine la Procuratura Generală (PG) după ce anterior a depus un denunț pe numele oligarhului.

Potrivit Maiei Sandu, care a fost chemată astăzi la Procuratura Generală, vineri ar urma să fie audiată, pe acest caz fiind deschis un proces penal.

„Am fost informați că a fost inițiat un proces penal pe faptele indicate în denunț. sunt singura care are calitate de martor în acest dosar”, a anunțat Sandu.

Făcând trimitere la denunțul depus de PAS pe numele președintelui Igor Dodon, Sandu se arată „surprinsă” de reacția „ciudată” a procurorilor.

„Este foarte ciudată această abordare. În denunțul depus împotriva lui Igor Dodon Procuratura Generală ne-a oferit un răspuns formal, fără a se documenta când a fost proclamată autonomia Găgăuziei, au greșit data. Pe cazul denunțului împotriva lui Plahotniuc a fost deschis un proces penal”, a adăugat Maia Sandu.

Cei din PAS cer tragerea la răspundere a oligarhului Vlad Plahotniuc pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a puterii. „El este o persoană anonimă care a adus Moldova într-o criză economică profundă, își bate joc de părinții noștri, de tineri. Cerem ca uzurpatorii să fie pedepsiți”, se arată în denunţ.

„Plahotniuc conduce puterea executivă, prin faptul că cele mai importante decizii se iau de Plahotniuc, se anunță de Plahotniuc, iar Filip, cu tot cabinetul său de miniștri, nu fac altceva decât să se întrunească formal în ședință și să adopte ceea ce le dictează Plahotniuc. Plahotniuc controlează atât instanțele judecătorești, cât și Procuratura Generală. Controlul asupra Procuraturii Generale o exercită încă de la momentul semnării anexei secrete la acordul de constituire a AIE 2, atunci când oficial procuratura a fost împărțită politic și i-a revenit Partidului Democrat. Prin intermediul Consiliului Superior al Magistraturii, Plahotniuc numește în funcție judecătorii ascultători care iau, ulterior, doar decizii favorabile acestuia. Pentru aceste motive, cetățeanul Vladimir Plahotniuc trebuie atras la răspundere penală și declarat oficial ca uzurpator al puterii de stat – cea mai gravă crimă împotriva poporului”, se mai arată în denunțul PAS.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...