Amendaţi cu 3000 de euro! Doi turiști, reținuți după ce au încercat să filmeze Colosseum-ul cu ajutorul unei drone

Doi turiști francezi au fost surprinși marți, la Roma, lansând o dronă în apropiere de Colosseum și încălcând astfel măsurile de securitate în vigoare în capitala italiană, scrie AFP.

Ei au fost surprinși la căderea nopții de către agenții care patrulau pe una dintre arterele din apropierea celui mai faimos monument al Orașului Etern. Un bărbat în vârstă de 31 de ani pilota drona, în timp ce însoțitoarea sa, de 27 de ani, controla zborul.

Ambii au fost duși la sediul carabinierilor. Drona și telecomanda le-au fost însă confiscate și vor fi distruse, iar cei doi vor trebui să plătească o amendă estimată la circa 3.000 de euro, potrivit unui oficial din cadrul carabinierilor.

Conform măsurilor sporite de securitate aflate în prezent în vigoare, orice survol al capitalei italiene este interzis, inclusiv prin intermediul dronelor.

Cei doi tineri nu sunt singurii turiști francezi intrați în atenția forțelor de ordine marți seara la Roma: o femeie de 43 de ani a fost amendată cu 450 de euro — tarif crescut recent de primărița Virginia Raggi — pentru că s-a îmbăiat într-o fântână din celebra Piazza Navona.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.