CNA rămâne fără director! Parlamentul nu se grăbește să-i caute succesor lui Viorel Chetraru

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În mai puțin de două săptămâni, Centrul Național Anticorupție va rămâne fără director. Asta în condițiile în care, la data de 25 octombrie expiră mandatul lui Viorel Chetraru. Parlamentul ar urma să anunțe un concurs public, dar deocamdată subiectul nici măcar nu a fost discutat în comisiile parlamentare.

Contactat de TV8, vicepreședintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Tudor Deliu, a spus că subiectul încă nu a fost discutat. „Nu se aude nimic. Azi (n.r. miercuri) a avut loc ședința comisiei. Nimeni nu a pomenit nimic despre acest lucru. Dar, într-adevăr, comisia juridică este cea care trebuie să organizeze concursul. Probabil la ședința viitoare dacă nu se va discuta, eu voi aborda acest subiect”, a declarat Tudor Deliu pentru postul de televiziune.

Actualul director al CNA, Viorel Chetraru, numit în funcție în 2012, nu a mai apărut în spațiul mediatic de mai bine de un an. Anterior însă acesta a fost de câteva ori subiect de știre, după ce, la două zile de la anunțarea deciziei Parlamentului, Chetraru a devenit oficial posesorul unei case lux. „Ziarul de Gardă” scria atunci că imobilul a fost ridicat de soacra acestuia pe un teren pus sub sechestru în 2004.

Acuzat anterior că acționează la comandă politică, Chetraru a negat aceste învinuiri. „Nu este adevărat că sunt unealta criminală a lui Plahotniuc sau a oricărui alt om de afaceri și niciodată nu am permis, nu permit și nu voi permite acest lucru”, a menționat atunci Chetraru.

În 2015, șeful CNA a încercat să diminueze importanța primului raport al companiei americane „Kroll” vizând furtul miliardului de dolari din sistemul bancar, susținând că raportul „este beletristică” și că instituția pe care o conduce deține mai multe informații despre furtul bancar decât ceea ce au descoperit detectivii americani.

Viorel Chetraru s-a remarcat și prin felicitarea pe care i-a adresat-o fostului premier Vlad Filat, pe care îl asigura că are în spate o echipă „pregătită să dea la bot”.

Directorul Centrului Național Anticorupție este numit de Parlament pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea de a fi numit pentru un nou mandat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...