O moldoveancă s-a prezentat cu un Jaguar la hotarul Ucrainei, dar a primit interdicție pentru trei ani

O moldoveancă s-a prezentat cu un Jaguar la hotarul Ucrainei, dar a primit interdicție de intrare în statul vecin pe un termen de trei ani. Aceasta după ce polițiștii de frontieră ucraineni au descoperit panglica Sfântului Gheorghe în mașină femeii de 29 de ani, care venea de la Chișinău, prin punctul de control Cuciurgan, anunţă Unian.

Poliţiştii de frontieră au anunţat imediat despre acest caz angajaţii Poliției Naţionale, pentru că acesta cade sub incidenţa Codului contravenţional al Ucrainei – producerea și promovarea panglicii Sfântului Gheorghe.

“Mai mult, pentru că femeia nu a fost în stare să explice scopul călătoriei sale în Ucraina, a fost luată decizia de a i se interzice intrarea în această țară pentru o perioadă de 3 ani”, au menţionat poliţiştii de frontieră.

Servicul de Grăniceri de Stat al Ucrainei a precizat că, săptămâna trecută a fost înregistrat un alt caz similar, când în mașina unui cetățean moldovean au fost depistate panglici ale Sfântului Gheorghe și simboluri pro-ruse. Acestuia la fel, i-a fost interzisă intrarea pentru 3 ani în Ucraina.

Ucraina a interzis producerea și promovarea panglicii Sfântului Gheorghe. Legea prevede o amendă de la 50 la 150 de unități convenționale, cu confiscarea articolelor care reprezintă această panglică, imaginile ei sau publicitatea legată de panglica Sfântului Gheorghe.

Pentru aceeași infracțiune repetată este prevăzută o amendă de la 150 la 300 de unități convenționale sau arest administrativ de până la 15 zile cu confiscarea panglicii sau a elementelor ce conțin imaginea ei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.