Dintre cei 12 candidaţi înscrişi la concurs, doar nouă s-au prezentat în faţa membrilor comisiei de profil. Unul dintre pretendenţii aleşi unanim este Dorina Curnic, actualmente şefă de direcţie în cadrul CCA. Deşi au votat-o, unii deputaţi nu au avut răbdare să-i asculte argumentele până la capăt.

Tot cu şase voturi a fost selectată şi Tatiana Buraga, angajată a Ambasadei României la Chişinău, care a recunoscut că nu are experienţă în mass-media.

Unul dintre fotoliile vacante ale Consiliului Audiovizualului ar putea fi ocupat de o fostă angajată a uneia dintre televiziunile deţinute de holdingul lui Vladimir Plahotniuc.

Unii pretendenţi, care nu au fost acceptaţi, au vorbit însă tranşant despre monopolizarea pieţei mass-media.

Deşi procedura de vot a fost deschisă, înainte de a-şi anunţa sprijinul pentru un candidat sau altul, membrii Comisiei parlamentare Mass-Media au cerut presei să părăsească sala. De altfel, doar şase dintre cei 11 membri ai comisiei de profil au fost prezenţi la desfăşurarea concursului. Reprezentanţii PL şi PLDM au plecat încă înainte de intervievarea candidaţilor, în semn de protest.

După plecarea reprezentanţilor opoziţiei, în sală au rămas doar deputaţii PD, întrucât cei ai PSRM şi PCRM au lipsit. Concursul i-a cam plictisit pe unii exponenţi ai guvernării, care ieşeau periodic din sală, aşa încât au fost telefonaţi pentru a participa la procedura de vot.

Cei trei candidaţi pentru postul de membru al CCA vor accede în funcţie doar după ce vor fi susţinuţi şi de Parlament. Ei ar urma să-i înlocuiască pe Dinu Ciocan, Mariana Onceanu-Hadârcă şi Nicolae Damaschin, ale căror mandate au expirat primăvara trecută. Comisia Mass-Media a selectat şi un membru al Consiliului de Observatori al TeleRadio-Moldova. Dintre cei doi participanţi la concurs a fost aleasă Larisa Călugăru, care a mai ocupat această funcţie.