07:55:13 29.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Dacă Rusia nu își plătește cotizația, va pierde statutul de membru al Consiliului Europei

Știri 11.10.2017 18:30 Vizualizări1597 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Dacă Rusia nu își plătește cotizația, va pierde statutul de membru al Consiliului Europei coe.int


Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, insistă asupra necesității reînnoirii de către Federația Rusă a plăților la bugetul Consiliului Europei.
În timpul dezbaterilor din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Jagland a făcut apel la deputați să nu perceapă plățile rusești ca pe o problemă pur financiară.

„Nu este o problemă financiară. Este pur și simplu inacceptabil faptul că o țară membră nu plătește la bugetul organizației. În cazul în care un stat nu plătește, nu poate fi membru ..“, a declarat secretarul general, menționând că „contribuția Federației Ruse este de 10% din bugetul Consiliul Europei”.

Această declarație a fost prima recunoaștere oficială a posibilității retragerii Rusiei din Consiliul Europei.

Jagland a remarcat faptul că nu este încă cunoscut dacă Rusia își va achita obligatiile financiare anul viitor și încearcă să-i convingă pe ruși cu privire la reluarea plăților. „Dacă nu plătesc anul viitor, situația va fi și mai nesigură, inclusiv din punct de vedere politic, dar acum mă concentrez pe găsirea unei soluții la această problemă”, a spus oficialul citat de Pagina de Rusia.

„Trebuie să decidem dacă vrem să avem Rusia în Consiliul Europei sau în afara Consiliului Europei”, a spus el, adăugând că este un susținător al menținerii Rusiei în cadrul organizației.

Jagland a cerut reprezentanților APCE „să vadă ce a provocat conflictul”, deși nu a specificat ce răspuns oferă el însuși la această întrebare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md