Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   UE a stopat finanţarea R.…

UE a stopat finanţarea R. Moldova pentru reformele în justiție

Uniunea Europeană (UE) a anunțat că autoritățile moldovenești nu au îndeplinit condițiile impuse pentru primirea ultimului transfer financiar în cadrul programului de reformă a justiției, de circa 28 de milioane de euro. Această sumă nu va fi plătită bugetului de stat moldovenesc, ci rămâne la UE.

„UE a urmărit îndeaproape procesul de reformă și a remarcat faptul că autoritățile moldovenești au manifestat un angajament insuficient de reformare a sectorului justiției în perioada 2014-2015. Cu o alocare insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost realizate. Ca urmare, progresul nu a fost suficient”, se menționează într-un comunicat al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova.

Șeful delegației UE în Republica Moldova, ambasadorul Peter Michalko, a declarat: „UE continuă să sprijine moldovenii în efortul lor de a face un viitor mai bun. Acum analizăm modalitatea în care putem ajuta cetățenii în anii următori. Dorim să acordăm prioritate proiectelor care îmbunătățesc direct viața moldovenilor „.

UE a întrerupt deocamdată și plățile de sprijin bugetar pentru alte patru domenii. Deocamdată nu se cunoaște când va fi reluată finanțarea.