Guvernul a decis trecerea APP în propria subordine

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernu a decis trecerea Agenției Proprietății Publice (APP) în propria subordine, cu statut de autoritate administrativă centrală. O hotărâre în acest sens a fost adoptată la ședința de astăzi a executivului.

Până în prezent APP s-a subordonat Ministerului Economiei și Infrastructurii. Restructurarea este motivată prin reforma administrației publice centrale. „Agenţia este autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului, care implementează politica statului în domeniile de activitate ce îi sunt încredințate”, se spune în Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Agenției Proprietății Publice, aprobat astăzi de Guvern.

Astfel, de competența APP țin domeniile care prevăd administrarea bunurilor de proprietate publică a statului, deetatizarea proprietății publice a statului, post privatizare, parteneriate publice-private, evidența patrimoniului public. O altă atribuție este asigurarea respectării drepturilor şi intereselor patrimoniale ale statului.

Hotărârea cabinetului de miniștri mai prevede că „Guvernul va propune candidatura pentru numirea în funcţia de conducător al întreprinderii de stat sau societății comerciale cu capital public sau majoritar public, cu un efectiv de personal mai mare de 100 de unități de personal și o cifră de afaceri medie anuală pe ultimii trei ani de minimum 20 milioane de lei, care va fi determinată în baza propunerilor unei comisii guvernamentale create în acest sens prin hotărîre de Guvern”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...