Arestul la domiciului a lui Dorin Chirtoacă a fost prelungit cu încă 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Buicani

14958130509759

În urma cererii procurorilor, judecătoria Buicani a decis să prelungească mandatul de arest a primarului suspendat Dorin Chirtoacă cu încă 30 de zile și a admis petrecerea referendumului din 19 noiembrie.

Procesul lui Dorin Chirtoacă a fost reluat de la zero, după ce la ședința preliminară de săptămâna trecută, judecatoarea Silvia Girbu a anunțat că a fost promovată la Curtea de Apel, prin semnatura președintelui Igor Dodon. Astfel, dosarul a fost repartizat unui alt magistrat, urmând să fie examinat de la capat.

„Decizia este arbitrară și ilegală”, a declarat avocata primarului suspendat Tatiana Iovu.

„La noi lucrurile se întâmplă la fel din luna mai. Ori are loc referendumului și nu are loc procesul penal, ori are loc procesul penal și nu are loc referendumul. Mi se adaugă de fiecare dată câte un nou articol, pe care l-am încălcat.”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Reamintim că Dorin Chirtoacă a fost reținut acum 4 luni fiind acuzat de trafic de influență și luare de mită în dosarul parcărilor cu plată. El se declară nevinovat. Între timp a fost suspendat din funcție.

Autoare: Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente