/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Emoții de toamnă. Grădinițele din Capitală s-au transformat în aceste zile în adevărate iarmaroace

missing
11 octombrie 2017, ora 16:30

Cu cântece, poezii și dansuri – așa au sărbătorit picii Grădiniței Nr.182 „Toamna de Aur”. Cromatica toamnei, în viziunea copiilor, este una diversă, doldora de trăiri și emoții care merită savurate. Picii s-au întrecut în a ne povesti cum înțeleg ei toamna.

„Mie foarte tare îmi place toamna. Pentru că toamna aduce foarte multe fructe și legume”.

„Cad frunzele. Ea nouă ne aduce fructe, mere, legume și pepene verde”.

„Îmi place cel mai mult dulceața mea, fiindcă e dulceață de casă făcută la mine. Dulceața e foarte dulce și foarte gustoasă”.

Părinții au încercat să-și surprindă odraslele în cele mai nostime ipostaze cu telefoanele mobile. Aceștia spun că le place să-și vadă copiii fericiți.

Educatorii spun că aproape o lună s-au pregătit de „Toamna de Aur”. „Este o sărbătoare foarte frumoasă, participă și părinții, și copii – și toți au dansat, au cântat. Părinții au pregătit diferite lucrări din materiale din natură”, a menționat educatoarea Alexandra Rățoi.

„Fiecare grupă a pregătit câte o expoziție din legume fructe, împreună cu părinții. Sărbătoarea este deja o tradiție”, spune metodista Silvia Andreicenco.

A devenit deja o tradiție ca această sărbătoare să fie organizată anual, în instituțiile preșcolare, în luna octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram