Actualitate

Procurorii au identificat noi victime ale abuzului în gimnaziul de tip internat din capitală

Totodată, în spațiul public au apărut mai multe mărturii ale foștilor elevi ai instituției de învățământ. „Toate declarațiile făcute de către persoanele care anterior au studiat la gimnaziul de tip internat urmează a fi verificate de către procurori. La fel, vom face tot posibilul ca tinerii să fie audiați în mod oficial. În prezent, au loc investigații și audieri, în urma cărora au fost identificați mai mulți copii/părți vătămate, care au relatat despre rele tratamente cu caracter violent comise în cadrul instituției”, a specificat Moșneaga.

Totuși, sursa citată a refuzat să ofere un număr exact al tinerilor supuși abuzurilor, invocând secretul anchetei.

De asemenea, Valeriu Moșneaga a menționat că procurorii deja au înaintat instanței un demers de prelungire a arestului pe numele directorului gimnaziului de tip internat. „Nu știm exact când urmează a fi examinat demersul, întrucât ziua va fi stabilită de judecătorie. În prezent, directorul gimnaziului de tip internat se află în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile”, a spus sursa.

La începutul săptămânii trecute, directorul unui gimnaziu de tip internat din capitală și un om de afaceri au fost reținuți pentru trafic de copii. Directorul instituției ar fi facilitat stabilirea unor relații de prietenie dintre un om de afaceri din capitală și un minor în vârstă de 14 ani. După câteva luni, băiatul ar fi fost abuzat sexual, în mod repetat, de către bărbat într-un apartament închiriat în municipiul Chișinău.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pe parcursul ultimilor ani au fost stabilite circa 10 mii de cazuri de violență sub diferite forme. Totodată, în anul 2016, au fost înregistrate circa o sută de sesizări privind violența sexuală asupra copilului. Acestea sunt doar datele oficiale, totuși autoritățile susțin că, în realitate, numărul cazurilor este cu mult mai mare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *