Propaganda de la Phenian anunţă că SUA ar fi vrut să-l asasineze cu o armă chimică pe liderul său suprem

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Teroriştii plini de cruzime” au încercat să-l asasineze pe Liderul Suprem, afirmă agenţia de ştiri de stat din Coreea de Nord, potrivit The Independent. Astfel, potrivit propagandei de la Phenian, Statele Unite ar fi încercat să-l asasineze pe liderul său suprem, Kim Jong-un, la începutul acestui an.

Agenţia Centrală de ştiri din Coreea (KCNA), condusă de stat, a pretins că CIA a utilizat o armă chimică sau biologică pentru a-l asasina pe dictator.

Presupusa tentativă de asasinat arată că SUA este „principalul vinovat al terorismului”, potrivit agenţiei de ştiri.

Agenţia de ştiri, care este văzută drept o aripă propagandistă a Partidului Muncitoresc, a precizat că atacul ar fi avut loc în acest an.

„În luna mai a acestui an, un grup de terorişti deosebit de cruzi care s-au infiltrat în ţara noastră la ordinele CIA şi al serviciului de informaţii din Coreea de Sud, au fost prinşi şi expuşi. Grupul plănuia un atac terorist sponsorizat de stat împotriva sediului nostru suprem folosind substanţe biologice şi chimice”, se precizează în comunicat.

„Acest lucru arată în mod palpabil adevărata natură a SUA ca principalul vinovat al terorismului”, mai indică sursa citată de Mediafax.

KCNA a afirmat, de asemenea, că SUA „îşi schimbă culorile” ca un „cameleon” pentru a justifica răsturnarea guvernelor din alte ţări. Washingtonul este acuzat că a folosit războiul împotriva terorismului pentru a-şi justifica intervenţiile în Afganistan, Irak şi Libia.

Guvernul nord-coreean a afirmat, în luna mai, că a împiedicat un complot american şi sud-coreean. Aceştia doreau să-l omoare pe liderul suprem al statului. Un bărbat numit doar „Kim” a fost plătit pentru a efectua un atac cu substanţe biologice, a afirmat Ministerul de Securitate al ţării. CIA a refuzat să comenteze rapoartele.

Coreea de Nord are un istoric cu privire la anumite declaraţii controversate care nu pot fi verificate. Statul a afirmat anterior că SUA şi Coreea de Sud au gândit un complot, numit „Planul Jupiter”, pentru a-l ucide pe Kim Jong-un.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...