(VIDEO) 11 octombrie, declarată zi de sărbătoare națională pentru că selecționata s-a calificat la CM 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele statului Panama, Juan Carlos Valera, a semnat un decret prin care ziua de 11 octombrie a fost declarată Zi de sărbătoare naţională, după ce selecţionata ţării sale s-a calificat la Cupa Mondială de fotbal, pentru prima oară în istoria sa.

„Vocea poporului a fost ascultată. Vom sărbători această zi istorică pentru Panama”, a scris Juan Carlos Valera pe contul său Twitter, anunţând că că ziua de miercuri este liberă atât pentru angajaţii din sectorul public, cât şi pentru cei din sectorul privat, toate şcolile urmând să fie, de asemenea, închise.

„Mulţumim echipei. Astăzi am făcut istorie, îndeplinind visul a peste 4 milioane de panamezi. Mergem în #Rusia2018!”, a adăugat preşedintele panamez.

 Selecţionata statului Panama va participa, pentru prima oară în istoria sa, un Mondial de fotbal graţie victoriei cu 2-1 înregistrate în faţa reprezentativei Costa Rica, marţi seara, în ultima etapă a preliminariilor zonei CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe).

Panamezii  s-au impus în partida disputată pe stadionul „Rommel Fernandez” din Juan Diaz, în estul capitalei ţării, prin golurile marcate de Gabriel Torres (min. 56) şi Roman Torres (min. 88), după ce oaspeţii au condus cu 1-0 la pauză, graţie reuşitei lui Johan Venegas (min. 33).

Alături de Panama, s-au mai calificat la Mondialul de anul viitor Mexicul şi Costa Rica, ocupantele primelor două locuri în grupa finală de calificare a zonei CONCACAF, în timp ce selecţionata Hondurasului, clasată pe poziţia a patra, va disputa un baraj tur-retur cu Australia. 

<


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...