(foto) Călătorie în lumea lui Gulliver. Niște stâlpi din Capitală s-au metamorfozat în turnulețe de apărare

22310357_1944013635838859_5525058774164360654_n
Foto: Chișinău Is Me

Știați că în sectorul Râșcani din Capitală trăiesc niște omuleți, care își apără țărișoara cu ardoare? Și noi am fost la fel de uimiți, când am zărit aceste turnulețe la intersecția bulevardului Moscova cu strada Matei Basarab. Sunt niște turnulețe de apărare adevărate, cu guri de tragere pentru micii ostași curajoși.

Înainte de a deveni o podoabă pentru strada din Capitală, turnulețele au fost niște stâlpi cu rol în oprirea traficului auto. Dar într-o bună zi, acești stâlpi au fost zăriți de către activiștii proiectului de artă urbană Chișinău is me.

În niște elemente neînsemnate ale peisajului urban, artiștii au observat un potențial imens, iar după discuții, s-a decis că stâlpii vor fi decorați ca niște turnuri de cetate. În timp ce echipa Chișinău is ME vopsea stâlpii, trecătorii erau binedispuși și zâmbeau, aprobând activitatea. Iar cei mici chiar au participat la vopsit.

Chișinău is ME, proiectul nonprofit de artă urbană, realizat de compania Simpals, activează datorită partenerilor CAPAROL Moldova și Poliviz Design, care le oferă vopsea şi sprijin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente