/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Petiție online: Semnează pentru salvarea și renovarea scuarului Ghibu din centrul Capitalei

missing
11 octombrie 2017, ora 12:51

Autorii petiției cer Ministerului Culturii și Educației să renunțe la intenția de a ataca în judecată Primăria Chișinău în vederea trecerii Scuarului Ghibu din proprietate municipală în proprietatea Ministerului Culturii, deoarece considerăm că aceasta va fi un precedent periculos care va încuraja acapararea spațiilor publice urbane în detrimentul interesului public al chișinăuienilor.

Activiștii civici fac un apel și către Muzeul Național de Arte de a renunța la proiectul de construcție a depozitului din contul Scuarului Ghibu și, cu ajutorul Ministerului Culturii și Educației să identifice alte soluții pentru problema lipsei de spațiu pentru păstrarea fondurilor muzeului.

„Cerem Consiliului Național al Monumentelor Istorice să își exercite funcția de organ de protecție a centrului istoric al orașului și să avizeze proiectul de renovare a scuarului Ghibu, elaborat de societatea civilă, în vederea păstrării situației existente și prevenirea oricărei construcții care nu se încadrează în contextul arhitectural existent în zona străzilor A. Pușkin și 31 August 1989. Cerem prezentarea publică a proiectului inițiat de administrația Muzeului de Arte și aprobat de Consiliul Național al Monumentelor în anul 2014, și organizarea dezbaterilor publice largi, cu prezentarea argumentelor în favoarea proiectului propus de muzeu”, se mai menționează în petiție.

Până la acestă oră petiția a fost semnată de 793 de persoane într-o singură zi.

Mâine, 12 octombrie, la ora 12.00 va avea loc o acțiune de salubrizare la care pot participa toți doritorii. În cadrul acestei acțiuni vor fi instalate bănci și pubele de gunoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram