Regizor premiat la Cannes riscă 6 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, care a fost interogat de justiția din țara sa după ce i-a fost confiscat pașaportul, este acuzat de acte pasibile de șase ani de închisoare, a anunțat marți distribuitorul în Franța a peliculei „A Man of Integrity”, filmul său premiat la Cannes.

Mohammad Rasoulof, căruia i s-a confiscat pașaportul pe 15 septembrie pe aeroportul din Teheran, a fost „îndelung interogat la 3 octombrie de serviciul de informații al Gardienilor Revoluței” și acuzațiile formulate împotriva lui sunt „activități împotriva securității naționale” și „propagandă împotriva regimului” iranian, acte pasibile „de șase ani de închisoare”, potrivit ARP Selection, casă de producție franceză și distribuitor al filmului, citat de Agerpres.

„Pentru moment, el trebuie să aștepte la domiciliu o viitoare convocare pentru un nou interogatoriu” și urmează să aibă loc „mai multe în următoarele săptămâni”, a precizat ARP Selection.

Rasoulof a câștigat premiul „Un Certain Regard” la ediția a 70-a a Festivalului de la Cannes cu filmul „A Man of Integrity” („Lerd” — în persană).

Filmul relatează povestea unui om simplu care încearcă să se lupte împotriva corupției unei companii private care îi presează pe oamenii din satul său să-și vândă bunurile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...