08:12:39 19.04.2024
Stiri

R. Moldova va beneficia de SPRIJIN sporit din partea UE. Ce prevede REZOLUȚIA Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European

Politică 11.10.2017 09:20 Vizualizări1615 Autor: Ziarul National
R. Moldova va beneficia de SPRIJIN sporit din partea UE. Ce prevede REZOLUȚIA Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European


Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a adoptat ieri o rezoluție care prevede ca Țările din Parteneriatul Estic, în special R. Moldova, Georgia și Ucraina se vor bucura de sprijin sporit din partea Uniunii Europene.

Documentul prevede o serie de recomandări adresate instituțiilor UE privind elaborarea soluțiilor care vor fi prezentate în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic, care urmează să aibă loc pe 24 noiembrie.

Printre prevederile de bază a rezoluției se numără și oferirea unor stimulente țărilor din Parteneriatul Estic, care au obținut succese considerabile în implementarea reformelor solicitate de UE, scrie infotag.md.

Astfel, țări ca R. Moldova, Georgia și Ucraina vor avea posibilitatea să se alăture în curând la uniunea vamală și energetică europeană, la zona Schengen, vor putea beneficia de anularea tarifelor la roaming, dar și se vor putea alătura la politica comună de securitate și apărare a UE.

Mai mult, deputații europeni au inclus în proiectul rezoluției o prevedere care presupune crearea unui fond pentru cele trei țări ale Parteneriatului Estic care va asigura investițiile de stat și private pentru proiectele de infrastructură socio-economică.

Comisia Afaceri Externe a Parlamentului European a reiterat necesitatea de a face presiuni în continuare asupra Rusiei în scopul rezolvării conflictului din Ucraina de est, precum și pentru eliberarea teritoriilor ocupate – a Ucrainei în Crimeia, a Georgiei în Abhazia și Osetia de Sud, precum și a Moldovei în Transnistria, mai notează sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md