Candu respinge acuzaţiile precum că s-ar fi implicat în procedura de alegere a şefului ANI: Înţeleg frustrarea lui Cârnaţ

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, respinge categoric orice „insinuări despre presupuse implicări” în organizarea și desfășurarea concursului pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI). Asta după ce, ca urmare a eşuării concursului pe motiv că cei doi candidaţi selectaţi nu au trecut testul la poligraf, presa a atras atenţia asupra faptul că acum o săptămână, în cadrul dezbaterilor de la postul public de televiziune, Candu şi-a exprimat opinia că „în concurs s-au înscris candidaturi slabe”.

„Faptul că dl Cârnaț s-a autoidentificat ca fiind slab este, bănuiesc, unul din elementele de sinceritate, cu care s-a lăudat în ultimele zile. Totuși, opinia mea nu a concis cu cea a organizatorilor concursului, care i-au dat note mari, potrivit domnului Cârnaț, dar care însă nu a promovat testul de integritate. Înțeleg frustrarea dumnealui în aceste condiții”, a menţionat Candu într-o notă de poziţie publicată pe pagina web a Parlamentului.

Vedeţi şi: ANI rămâne în continuare fără șef: Cârnaț și Strătilă au picat testul cu detectorul de minciuni şi lansează critici la adresa Consiliului

Preşedintele Parlamentului mai spune că are dreptul și chiar „obligația morală” de a expune public poziția față de gradul de implementare a legilor, iar singurul obiectiv al Parlamentului este ca ANI să devină, cât de curând, o entitate funcțională. „Avem nevoie de asanarea sistemului și eliminarea corupției pentru urmarea cu succes a parcursului european și dezvoltarea țării”, declară Candu.

Vedeţi şi: Teodor Cârnaț a demisionat din funcția de membru al CSM


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...