Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.10.2017

Vicepremierul Octavian Calmîc va participa la lucrările Forumului Economic moldo-austriac

Vicepremierul Octavian Calmîc va participa la lucrările Forumului Economic moldo-austriac

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, va participa pe 11 octombrie curent, la Forumul Economic moldo-austriac, care se va desfășura în orașul Viena, unde vor fi prezentate oportunitățile investiționale și comerciale ale Republicii Moldova mediului de afaceri din Austria.
 
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, la Viena, Octavian Calmîc  va avea un șir de întrevederi cu oficiali din instituțiile de stat ale Austriei, în cadrul cărora vor fi discutate aspectele dezvoltării relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Austria, inițierea unor noi proiecte investiționale bilaterale, precum și stabilirea parteneriatelor durabile dintre agenții economici din ambele state.
 
În cadrul discuțiilor cu conducerea Advantage Austria Innovation va fi analizat procesul de realizare a programelor de asistență acordate țării noastre de autoritățile de la Viena, precum și posibilitate inițierii unor noi programe de susținere a Guvernului Republicii Moldova în realizarea strategiilor de reformare și modernizare a economiei  naționale în diferite domenii, prioritar infrastructură, agrobusiness, etc.
 
Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Austria, în perioada ianuarie-iulie 2017, a înregistrat suma de 61,244 milioane USD, cu circa 10% mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut.  În perioada de referință, exporturile moldovenești în Austria au crescut cu 37 la sută, iar importurile au scăzut cu peste 12%.
 
Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, în Republica Moldova își desfășoară activitatea 98 întreprinderi cu capital austriac, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 563 milioane lei. După valoare capitalului investit, Austria se află pe locul 7 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus