Gheretele din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi din Scuarul Catedralei vor fi evacuate

Primăria municipiului Chişinău a informat astăzi că toate gheretele şi unităţile de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” şi din perimetrul adiacent acestora vor fi demontate şi evacuate.

O dispoziţie în acest sens a semnat astăzi primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu.

Potrivit dispoziţiei, Pretura sectorului Buiucani va informa agenţii economici sau persoanele fizice, deţinători ai gheretelor sau unităţilor de comerţ ambulant, despre necesitatea evacuării acestora pe cont propriu, în termen de 7 zile.

În cazul în care agenţii economici sau persoanele fizice nu vor respecta solicitarea autorităţilor locale, gheretele şi unităţile de comerţ ambulant vor fi evacuate în mod forţat de către serviciile preturii de sector.

Reamintim că, acum două săptămâni, premierul Pavel Filip a atras atenția asupra stării nesatisfăcătoare în care se află parcul din centrul Capitalei, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Premierul a menționat că parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă.

„Nu cred ca este locul pentru aceste lucruri în parcul central. Noi nu facem altceva decât să distrugem acest parc care se afla în centrul orașului”, a spus Pavel Filip.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.