/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Primăria spune una, dar face alta. Invazie de tarabe lângă Spitalul Republican

missing
10 octombrie 2017, ora 15:12

Aici deja nu prea ai pe unde merge pe trotuar, fiindcă acestea este ocupat de tarabe, tonete şi gherete. Unii comercianţi cum sunt cei de la reţeaua Zoluşka şi-au pus chiar două gherete una lângă alta.

Alţii şi-au instalat o gheretă chiar zilele trecute. Se află chiar la staţia de unde pleacă microbuzele de pe rutele 112 şi 189, Nu e clar ce va fi acolo, pentru că încă nu e finalizată.

Altă gheretă al reţelei Kafee Klein a apărut de două luni pe strada Constantin Vârnav, în imediata apropiere de Centrul de Diagnostică, dar nu este dată în exploatare.

De asemenea chiar pe trotuar sunt mai multe tarabe unde se vând legume şi fructe, dar şi detegenţi sau produse alimentare aduse din statele UE.

Autorităţile iau măsuri

De notat că ieri Consiliul Municipal Chișinău a votat în sfârşit un Regulament de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău, care a fost elaborat „în scopul creării unui mediu favorabil de desfășurare a activității de întreprinzător în cadrul municipiului, precum și în vederea asigurării liberei concurențe, protecției vieții, sănătății, securității și intereselor economice și sociale ale cetățenilor”.

Documentul stabilește interdicțiile și cerințele de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău, inclusiv zonele unde se poate și nu se poate activa, raza în care este interzisă comercializarea producției alcoolice în preajma instituțiilor de învățământ, instituțiilor medicale și a locașurilor de cult, interdicția de a comercializa anumite produse sau servicii în perimetrul anumitor zone sau străzi.

Acestea cuprind nu doar centrul istoric. dar şi în alte zone, inclusiv şi cele de pe strada Testemiteanu.

De notat că la începutul acestui an în Chișinău activau circa 27.000 unități de comerț, inclusiv 40 de piețe, 74 de supermarketuri și hypermarkete, 4.496 de gherete, din care peste 1.070 la Piața Centrală, 869 de magazine, 2.145 de depozite și 3.472 de unități de comerț ambulant.

În 2016 administrația Capitalei a încasat venituri de circa 105 milioane lei din taxele plătite de comercianți pentru obținerea autorizației de comerț.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram