(FOTO) Bilanțul incendiilor fără precedent din California: 10 morți, 100 de răniți și peste 20.000 de oameni evacuați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin zece persoane au murit, 100 au fost rănite, sute de clădiri au fost distruse şi peste 20.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, în urma incendiilor devastatoare din California, transmite Reuters, citat de News.ro.

„Se întâmplă uneori să avem incendii multiple, însă acum majoritatea au început în același timp, în aceeași noapte, este un lucru fără precedent. Nu îmi place să folosesc acest cuvânt, dar este adevărat. Au fost devastatoare”, a declarat pentru The Guardian Amy Head, purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri.

Guvernatorul de California, Jerry Brown, a declarat stare de urgență în opt zone ale Californiei: Butte, Lake, Mendocino, Napa, Nevada, Orange, Sonoma și Yuba.

Cele mai multe victime, respectiv şapte, s-au înregistrat în Sonoma, alte două persoane pierzându-şi viaţa în Napa şi una în Mendocino. Conform CNN, peste 100 de persoane au fost tratate la spitale din regiunile Napa şi Sonoma, pentru arsuri sau din cauz afumului inhalat.

De asemenea 1.500 de clădiri au fost distruse şi au ars peste 20.000 de hectare de teren. Un purtător de cuvânt al Biroului pentru Servicii de urgenţă al guvernatorului a avertizat că bilanţul vitimelor ar putea creşte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...