Un bărbat îmbrăcat cu un costum de rechin, care era în faţa unui magazin, amendat cu 150 euro. Iată cauza

Un bărbat îmbrăcat cu un costum de rechin a fost amendat de polițiștii din Austria după ce a intrat în vigoare legea care interzice acoperirea capului pe teritoriul țării. El făcea reclamă unui magazin de electronice, relatează Deutsche Welle.

Mascota era în fața unui magazin McShark din Viena atunci când polițiștii l-au abordat și i-au spus să dea jos capul costumului. Bărbatul a refuzat iar polițiștii l-au amendat cu 150 de euro.

Directorul agenției de publicitate a declarat că ia în calcul să nu mai folosească mascota în campaniile de promovare a magazinului de electronice. „Ar fi păcat dacă nu am mai putea folosi mascote de acum înainte”, a spus Eugen Prosquill.

Presa mai relatează că mascota a fost „denunțată” de către cineva care a vrut să dovedească un punct de vedere în legătură cu noua lege. De altfel, ea a fost scrisă într-o manieră neutră din punct de vedere religios, însă este destul de confuză pentru cetățeni.

Noua lege care interzice oamenilor să-și acopere capul în public a intrat în vigoare în Austria la începutul lunii octombrie.

Franța a fost prima țară europeană care a interzis acoperirea capului, în 2011. Exemplul a fost luat de Belgia, Bulgaria și Elveția. Olanda a interzis vălul la locurile de muncă de la stat, în timp ce Germania a limitat interdicția doar la funcționarii publici și soldații aflați în timpul serviciului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.