/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Agenții economici nu vor mai fi privați de libertate. PDM susține politic un proiect de lege în acest sens

missing
10 octombrie 2017, ora 12:03

Sîrbu afirmă că ei vor susține politic o inițiativă legislativă venită din partea Ministerului Justiției care „are scopul de a elibera mediul de afaceri de presiunea organelor de drept. Sporirea mecanismelor de protecție împotriva controalelor excesive ale acestora, percheziții abuzive și ridicarea actelor”.

Acesta susține că proiectul de lege vine ca urmare a unor sesizări din partea investitorilor străini și a oamenilor de afaceri din țară. Totodată, Sîrbu a precizat că proiectul de lege prevede și schimbarea competențelor organelor de control. Astfel, acestea vor avea capacitatea de a constata încălcarea, iar organele de drept să recupereze prejudiciul și să previne încălcări viitoare.

Vicepreședintele PDM a menționat că prin acest proiect de lege își propun „să decriminalizăm acele încălcări de ordin economic, să nu criminalizăm acele încălcări care pot fi remediate prin alte metode”.

Astfel, agenții economici care vor avea încălcări de ordin economic nu vor mai fi privați de libertate, ci doar vor achita prejudiciul. Riscă să fie închiși doar dacă vor recidiva sau vor pune în pericol securitatea publică.

În scurt timp, Ministerul Justiției va lansa consultările publice pe marginea acestui proiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram