Dodon începe astăzi a cincea vizită în Rusia în cele 10 luni de mandat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon a pleacat, din nou, în Federația Rusă, aceasta fiind a cincea vizită în Rusia, în nici un an de la preluarea mandatului.

În dimineața zilei de astăzi, Dodon a plecat spre Rusia. La Soci acesta ar urma să participe la Ședința Consiliului Șefilor de State al CSI şi a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic.

În cadrul vizitei, Dodon ar urma să se întâlnească cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin și alți oficiali de rang înalt.

De asemenea, în agenda de lucru este planificată vizita la Universitatea de Stat din Soci şi întrevederea cu studenţii acestei instituţii de învăţământ, precum şi cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din oraşul Soci și regiunea Krasnodar.

Amintim că, în niciun an de mandat, Dodon a fost la Moscova în prima vizită oficială, în perioada 16-18 ianuarie, apoi în perioada 16-19 martie. Ulterior, el a participat, la 9 mai, la Parada din Piața Roșie în cinstea Zilei Victoriei. Totodată, acesta a participat la un congres, sub egida lui Putin, organizat la Sankt Petersburg. Spre comparație, Dodon care a promis să fie președintele tuturor cetățenilor a fost o singură dată în capitala Uniunii Europene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...