Hotărârile instanţelor de judecată nu vor mai fi depersonalizate. CSM a satisfăcut, parţial, solicitarea jurnaliştilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Superior al Magistraturii a satisfăcut, parţial, solicitarea jurnaliştilor şi societăţii civile în ceea ce ţine de depersonalizarea hotărârilor judecătoreşti de către instanţele de judecată. În urmă cu câteva minute, membrii CSM au decis în favoarea propunerii Curţii Supreme de Justiţie şi anume publicarea hotărârilor pe pagina web a instanţelor de judecată în varianta originală, cu excepţia cazurilor ce ţin de viaţa personală.

Despre acest lucru a anunţat jurnaliştilor care protestau în faţa CSM, reprezentantul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vlad Gribincea, care a participat la şedinţa CSM, care a mai spus că „CSM a votat pentru ceea ce cereau jurnaliştii”.

Acesta a menţionat totuşi, că decizia este expusă într-o variantă „cam generală”, fără a preciza care anume urmează a fi hotărârile instanţelor care vor fi şi în continuare depersonalizate, sau altfel spus, în locul numelor să fie scris „XXXXX”. „Sper că aceste lucrurui au fost discutate în camera de deliberare”, a menţionat Gribincea.

În cadrul dezbaterilor, unul dintre membrii CSM şi-a exprimat opinia că „nu ONG-urile, nu doi cumătri dintr-un ONG, reprezintă societatea civilă”, pledând pentru depersonalizarea hotărârilor instanţelor de judecată, în timp ce un alt reprezentant al Consiliului, a solicitat să fie aprobat „proiectul de alternativă” propus de CSJ.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...