De 14 ani, o familie din București cumpără anual câte un camion cu flori și vine la Iași

O familie din București cumpără anual câte un camion cu flori și vine la Iași pentru a împodobi baldachinul în care este scoasă racla cu moaștele Sfintei Parascheva, cu prilejul prăznuirii, pe 14 octombrie, a hramului acesteia, scrie Agerpres.

Potrivit Florentinei Bușteia, în 2004 a avut un vis în urma căruia a decis să cumpere un camion cu flori tocmai din Olanda și să vină la Iași. De atunci, indiferent de vreme, ea vine cu întreaga familie să împodobească baldachinul în care este pusă racla Sfintei Cuvioase Parascheva în perioada pelerinajului organizat cu prilejul hramului acesteia.

Anul acesta, familia Buștei a decorat baldachinul cu flori ce au, predominant, nuanțe de alb și roz. Coincidența face ca, până acum, veșmintele Sfintei Parascheva să fie exact în aceleași nuanțe cu cele ale florilor folosite la împodobitul baldachinului.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că sunt impresionați de jertfa adusă de familia din București.

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din catedrala mitropolitană marți dimineața, la ora 6,30, spre închinarea celor veniți din toată țara. Ea va fi amenajată în curtea mitropolitană, pe un baldachin special amenajat. Racla va rămâne aici până pe 15 octombrie.

Pe 14 octombrie, când se prăznuiește hramul Sfintei Cuvioase Parascheva va fi oficiată Sfânta Liturghie, ceremonial religios la care participă sute de mii de credincioși, dar și reprezentanți ai autorităților locale și centrale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.