icon

Prim-ministrul Pavel Filip, în dialog cu Președintele Uniunii Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia

09-10-2017 18:03
1,519

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit astăzi pe Președintele Uniunii Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia, Rıfat Hisarciklioğlu, însoţit de Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kiliç.

 

Oficialii au remarcat că întâlnirile la nivel înalt din perioada recentă au contribuit substanţial la crearea condițiilor optime pentru extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale în diverse domenii. De asemenea,  interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea cooperării moldo-turce, în special, pe dimensiunea impulsionării relaţiilor comercial-economice şi a atragerii investiţiilor turceşti în Republica Moldova.

 

În context, Premierul a menţionat că obiectivul Guvernului este de a face investiţii sociale, urmare a dezvoltării economiei naţionale: „Pentru ca statul să aibă capacitate financiară să facă investiţii sociale, să plătească pensii, salarii, trebuie să aibă o capacitate economică bună, iar pentru aceasta să creeze condiţii atractive pentru investitori”.

 

În context, Prim-ministrul a vorbit despre acţiunile întreprinse de Guvern pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi anume: modificarea legii cu privire la controalele de stat, micşorarea numărului de instituţii cu funcţii de control, reducerea numărului de acte permisive, simplificarea raportării fiscale şi a procedurii de obţinere a permiselor de lucru şi de şedere pentru străini. „Guvernul trebuie să se gândească la confortul cetăţenilor, a mediului de afaceri. Statul trebuie să creeze condiţiile necesare, să îndeplinească funcţia regulatorie, astfel ca oamenii de afaceri să poată contribui la creşterea economiei”, a spus Pavel Filip.

 

La rândul său, Rıfat Hisarciklioğlu s-a pronunţat pentru valorificarea oportunităților oferite de Acordul de Comerț Liber între Republica Moldova şi Republica Turcia, precum şi de Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor între cele două state, menţionând că ţara sa va continua să facă investiţii şi este gata să împărtăşească din experienţa sa privind modernizarea vămilor şi a serviciilor în vederea facilitării comerţului.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31