Ambii candidați la funcția de președinte ANI au picat testul la poligraf. Se anunță un nou concurs

Membrii Consiliului de Integritate au decis astăzi anunțarea unui nou concurs și lansarea unei noi perioade de depunere a dosarelor pentru suplinirea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate. Aceasta după ce ambii candidați la funcția de președinte ai ANI – Teodor Cârnaț și Victor Strătilă nu au susțunut testul la poligraf.

Potrivit legislaâiei în vigoare, după desfășurarea testului la poligraf, în termen de o zi, poligrafologul informează Consiliul despre rezultatul acestuia, însoțit de explicațiile relevante.

Doar candidații care au susținut proba la poligraf sunt incluși în procedura de validare a concursului pentru funcția respectivă.

În hotărârea de astăzi a CI se arată că în timpul cel mai apropiat  va fi publicat un anunț oficial, în careva fi anunțată perioada în care alți candidați, și potrivit solicitărilor membrilor CI – își doresc tot mai mulți candidați și mai integri, – vor putea depune dosarele la sediul ANI.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.