ANI rămâne în continuare fără șef: Cârnaț și Strătilă au picat testul cu detectorul de minciuni şi lansează critici la adresa Consiliului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritatea Națională de Integritate rămâne în continuare fără șef, asta pentru că ambii candidații, atât Teodor Cârnaț, cât și Victor Stătilă, au picat proba la poligraf.

„Consiliul de Integritate a examinat rapoartele de evaluare la care au fost supuși ambii candidați şi constatăm că ambii candidați nu au susținut proba de poligraf și prin urmare nu pot fi incluși în procedura de validare a concursului pentru funcția respectivă”, a declarat președintele ședinței, Serghei Ostaf, în debutul şedinţei ANI.

După ce s-a constatat că au picat proba la poligraf, cei doi au lansat critici dure la adresa Consiliului, dar şi la adresa autorităților.

„Sunt de părerea că testul cu poligraful este mai mult o farsă. Mă așteptam că n-o să trec poligraful pentru că miercuri seara, Andrian Candu, președintele Parlamentului, în emisiunea de dezbateri cu Maia Sandu, a menționat de 3 ori că prima dată, în acest concurs, nu au fost candidați, a doua oară candidații sunt foarte slabi și că nici din a treia oară nu este mulțumit de cei care candidează și că el crede că până la finele anului, ANI-ul speră să fie funcțional. Eu personal sunt de părerea că sunt integru, deoarece am fost foarte sincer la poligraf. Poligraful a durat șase ore doar cu mine. Nu știu dacă a mai fost așa ceva în istorie”, a spus Cârnaț conform zdg.md.

Şi Teodor Cârnaț a respins rezultatele testării. „Sunt integru. Și punctum”, a transmis acesta.

„Eu am fost sincer. Sunt de părerea că nu meritam să fie spălate rufele cu mine, iar integritatea lui Cârnaț să fie pusă sub lovitură.” Cârnaț afirmă că nu va ataca în instanța de judecată rezultatele testării cu poligraful pentru că „nu are sens”. „Până la urmă, acest Consiliu poartă pecetea politicului. Este mai mult o atitudine subiectivă. Nu voi mai candida la un nou concurs. Aceste concursuri sunt niște farse. Dacă politicienii au spus că noi suntem slabi încă miercuri și că nu sunt mulțumiți de candidaturile respective fără a cunoaște rezultatul, m-a pus pe gânduri cine l-a informat. Atunci am înțeles că este o comandă politică. Plus la asta, anunțul a fost făcut de Sergiu Ostaf, care a fost numit politic de către Parlament. Cred că Ostaf a fost mesagerul lui Candu. Cred că este o farsă”, a punctat Teodor Cârnaț.

Ani a anunţat că va organiza un nou concurs pentru a suplini funcţia vacantă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...