06:42:31 29.03.2024
Stiri

Teodor Cârnaț: „O FARSĂ! Eu consider că am trecut testul la POLIGRAF, am fost mai sincer ca la preot”

Social 09.10.2017 15:21 Vizualizări5032 Autor: Ziarul National
Teodor Cârnaț: „O FARSĂ! Eu consider că am trecut testul la POLIGRAF, am fost mai sincer ca la preot” Curentul
Teodor Cârnaț


Candidatul la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Teodor Cârnaț, consideră că dânsul a trecut testarea la poligraf, iar concursul anunțat de Consiliul de Integritate al ANI a fost „o farsă”.

Menționăm că, astăzi, Consiliul de Integritate al ANI a anunțat că ambii candidați la șefia instituției, Teodor Cârnaț și Victor Strătilă, nu au trecut testul la poligraf și a decis să organizeze un concurs repetat.

Teodor Cârnaț a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că a susținut testul la poligraf joia trecută, timp de șase ore.

„N-am mințit deloc. Am fost mai sincer ca la preot. Am întrebat imediat dacă am susținut testul și doamna care m-a testat mi-a spus că o să aflu luni. Eu cred că rezultatul trebuie anunțat imediat”, ne-a spus Cârnaț, care a fost întrebat la testare dacă a îndeplinit comenzi politice în activitatea sa, despre averea și familia sa etc.

Lui Cârnaț i se pare simptomatic faptul că, deși dânsul a trecut testul la poligraf joia trecută, spicherul Andrian Candu a anunțat încă miercuri-seară, la dezbaterea televizată cu Maia Sandu, că la șefia ANI „sunt candidați slabi”, că dânsul nu este mulțumit și că abia în decembrie va fi desemnat noul șef al instituției.

„Știa din start care va fi rezultatul. Eu consider că am trecut cu brio toate cele trei probe, dar la mijloc e vorba de politică, nu de aspecte de ordin juridic. Cuiva nu-i convine ca Teodor Cârnaț să conducă ANI, fiindcă niciodată n-am îndeplinit comenzi politice și sunt imprevizibil”, ne-a spus Cârnaț.

Întrebat dacă își va da demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, odată ce integritatea sa este pusă la îndoială după testarea la poligraf, Teodor Cârnaț ne-a spus că va solicita rezultatele testării și va decide ulterior dacă va ataca sau nu în judecată decizia de astăzi a Consiliului de Integritate al ANI.

Celălalt candidat care a picat testarea la poligraf, Victor Strătilă, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că îi vine greu să comenteze decizia: „O să cer rezultatele să le văd și mai apoi o să comentez”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md