SIS a contracarat tentativa unui presupus terorist de traversare a Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O persoană suspectată că ar avea legături cu teroriștii a fost reținută și escortată în Franța, unde a fost predată autorităților. Potrivit informațiilor SIS, individul respectiv a făcut uz de acte false pentru a ajunge, ca destinație finală, în China.

SIS precizează că individul în vârstă de 33 de ani, originar din Tunisia, a fost reținut la punctul de frontieră Sculeni. Asupra lui s-au găsit acte de identitate eliberate în Franța.

SIS a mai precizat că persoana respectivă este suspectat de ”conexiuni cu filiere jihadiste internaţionale și avea drept itinerar Republica Moldova – Ucraina – Federaţia Rusă – Kazahstan – China, punctul final de destinaţie fiind regiunea autonomă din China, Xinjiang”.

Potrivit SIS, au fost depistate și mai multe elemente ce confirmă viziunile radicale ale suspectului, inclusiv materiale și dispozitive informaţionale cu caracter extremist Islamic, iar în bagajele lui au fost depistate obiecte ce facilitează staționarea persoanei pe timp de noapte în câmpuri deschise şi regiuni forestiere, precum şi parcurgerea pe jos a distanţelor lungi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...