Fost ambasador SUA în România, acuzat că „i-a rezolvat probleme” lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul ambasador SUA în România, Mark Gitenstein, l-ar fi ajutat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc să ajungă într-o funcție de maximă autoritate. Declarația aparține consultantului politic român Cozmin Gușă, fost consilier al oligarhului Vladimir Plahotniuc în anul 2010.

În cadrul unui intervenții la un post de televiziune român, Gușa a declarat că Gitenstein i-a rezolvat foarte multe probleme lui Plahotniuc – probleme de respectabilitate, în primul rând.

„M-am lămurit cum a ajuns Vladimir Plahotniuc la Washington. (…) Mark Gitenstein i-a rezolvat foarte multe probleme lui Vladimir Plahotniuc, probleme de respectabilitate, unul la mână. Doi la mână, dacă intrăm în zona de inteligence, sigur în prezența și întâlnirea cu doamna Miller, cu care nu s-au întâlnit prea mulți români, l-a dat pe Vladimir favorit într-o poziție de maximă autoritate, și de negociere cel puțin la nivelul a două servicii secrete. Unul cu sediul la Moscova și altul cu sediul la București”, a spus fostul consilier al oligarhului Vladimir Plahotniuc în anul 2010.

„Cine i-a făcut această lucrare și acest favor lui Vladimir Plahotniuc, bănuiesc că a știut ce favor îi face și ce anumite avantaje o să îi aducă din acel moment, avantaje care s-au putut negocia și se negociază bine, atât la Moscova, cât şi la București, pentru că suntem într-o lume a pionilor, într-o lume a servicilor secrete, nu trebuie să ne mai ferim”, a conchis consultantul politic român Cozmin Gușă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...