Viceministra Finanțelor și doi complici ai săi, reținuți pentru corupție, au primit câte 30 de zile de arest

get_img
Foto: deschide.md

Viceministra Finanţelor, Maria Cărăuş, şi doi oameni de afaceri, reţinuţi vineri pentru mită, vor sta în izolator câte 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de judecători, la solicitarea procurorilor anticorupţie. Cel de-al patrulea învinuit în acest dosar a fost eliberat, pentru că a decis să colaboreze cu ancheta.

Înainte de pronunţarea judecătorilor, Maria Cărăuş a declarat că învinuirile care i se aduc sunt neîntemeiate. „Nu sunt de acord cu învinuirea şi pledez nevinovată, atât ce pot să vă spun”, scrie realitatea.

Avocatul celorlalţi doi învinuiţi a declarat că va contesta decizia magistraţilor.

Procurorii anticorupţie spun că au solicitat arestul acuzaţilor, pentru că există risc de prejudiciere a anchetei.

„Există riscul că învinuiţii ar putea influenţa persoanele care urmează a fi audiate în continuare în cadrul urmăririi penale şi ar putea distruge, or eventual ar putea crea probe de dezvinovăţire”, a spus procurorul Nadeja Busuioc.

Realitatea.md amintește că procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au reţinut la 6 octombrie, viceministra Finanţelor, Maria Cărăuș, dar şi trei oameni de afaceri, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie, exprimate prin tentativa de trucare a unor licitaţii publice. Atât demnitara, cât şi reprezentanţii agentului economic sunt suspectaţi de corupere pasivă şi activă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente