/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/FOTO/ Un bărbat din Tunisia, reținut de SIS. Individul este suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste

missing
09 octombrie 2017, ora 09:43

Bărbatul, în vârsta de 33 de ani, a încercat să traverseze frontiera de stat prin punctul de trecere „Sculeni”, având drept itinerar Republica Moldova – Ucraina – Federaţia Rusă – Kazahstan – China, punctul final de destinaţie fiind regiunea autonomă din China, Xinjiang.

Urmare a verificărilor de securitate, ofiţerii de investigaţii ai SIS au depistat un şir de elemente ce confirmă viziunile radicale ale persoanei, inclusiv materiale şi dispozitive informaţionale cu caracter extremist islamic. Totodată, în bagajele acestuia au fost depistate obiecte ce facilitează staționarea persoanei pe timp de noapte în câmpuri deschise şi regiuni forestiere, precum şi parcurgerea pe jos a distanţelor lungi.

Reieşind din eventualele riscuri cu caracter terorist şi din raţionamente de securitate, generate de prezenţa cetăţeanului străin pe teritoriul Republicii Moldova, acesta a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de 15 ani.

Bărbatul a fost escortat către statul partener din Uniunea Europeană şi deferit organelor abilitate, în conformitate cu procedurile şi standardele internaţionale şi urmare a acţiunilor comune ale Serviciului de Informaţii şi Securitate şi ale Biroului Migraţie şi Azil al MAI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram