03:30:12 29.03.2024
Stiri

SIS: Un individ suspectat de legături cu teroriștii a vrut să treacă prin R. Moldova pentru a ajunge în China cu acte FALSE

Social 09.10.2017 09:39 Vizualizări1523 Autor: Ziarul National
SIS: Un individ suspectat de legături cu teroriștii a vrut să treacă prin R. Moldova pentru a ajunge în China cu acte FALSE


Un cetățean în vârstă de 33 de ani, originar din Tunisia, a fost reținut la punctul de trecere Sculeni, în timp ce încerca să intre în R. Moldova cu acte de identitate eliberate în Franța.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunță că individul este suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste internaţionale și avea drept itinerar Republica Moldova – Ucraina - Federaţia Rusă – Kazahstan – China, punctul final de destinaţie fiind regiunea autonomă din China, Xinjiang.

Ofiţerii de investigaţii ai SIS au depistat un şir de elemente ce confirmă viziunile radicale ale persoanei, inclusiv materiale şi dispozitive informaţionale cu caracter extremist islamic. Totodată, în bagajele acestuia au fost depistate obiecte ce facilitează staționarea persoanei pe timp de noapte în câmpuri deschise şi regiuni forestiere, precum şi parcurgerea pe jos a distanţelor lungi.

Cetățeanul respectiv a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de 15 ani pe teritoriul R. Moldova.

Bărbatul a fost escortat în Franța şi deferit organelor abilitate de acolo.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md