16:22:18 20.04.2024
Stiri

FOTO // În R. Moldova ca în SUA: Polițiști pe BICICLETE

Social 08.10.2017 14:30 Vizualizări1991 Autor: Ziarul National
FOTO // În R. Moldova ca în SUA: Polițiști pe BICICLETE


Inspectoratul Național de Patrulare (INP) are, începând de ieri, un serviciu de patrulare pe bicilete.

Cei 20 de polițiști care urmează să asigure ordinea publică mișcându-se cu bicicleta pe străzile Chișinăului au fost instruiți de specialiști din SUA în ultimele săptămâni.

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a urcat pe bicicletă împreună cu șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, și cu cei 20 de polițiști, dând startul ceremoniei oficiale de lansare a noii subdiviziuni de patrulare pe biciclete în Chișinău.

„Obiectivul pe care îl urmărește acest tip de activitate polițienească este de a deservi comunitatea în baza unui parteneriat care scoate la iveală adevăratele probleme cu care se confruntă. Plutonul de polițiști de patrulare pe biciclete reprezintă schimbarea reală în partea ce ține de modului de interacțiune cu oamenii”, a declarat Ambasadorul Pettit la eveniment.

Secția Justiție Penală și Aplicarea Legii ai Ambasadei SUA a oferit asistență Inspectoratului General al Poliției la instituirea noii subdiviziuni, inclusiv prin furnizarea bicicletelor, uniformelor, precum și a echipamentului de protecție, iar polițiștii selectați au fost instruiți de către formatori din SUA. Ajutorul oferit de Ambasada SUA s-a ridicat la peste 73 de mii de dolari.

„Sunt convins că acest serviciu își va demonstra eficiența în cel mai scurt timp. Totodată, va contribui la creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului și a încrederii în forțele poliției. De fapt, patrularea pe biciclete reprezintă o activitate a poliției comunitare, concept care se centrează pe cetățean și nevoile acestuia și pe care în viitorul apropiat Poliția își va baza întreaga activitate”, a promis Alexandru Pânzari.

Acest tip de patrulare este unul nou pentru R. Moldova, însă nu și pentru țările dezvoltate din lume, care și-a demonstrat și avantajele - permite apropierea de comunitate, oferă posibilitatea de a ajunge în locuri greu accesibile atât pentru patrularea rutieră, cât și cea pedestră, este mai rapid și mai eficient în prevenirea și combaterea infracțiunilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md