18:50:49 19.04.2024
Stiri

ÎNȚELEGERE // Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană va fi EXTINS pe tot segmentul transnistrean

Politică 08.10.2017 14:00 Vizualizări2419 Autor: Ziarul National
ÎNȚELEGERE // Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană va fi EXTINS pe tot segmentul transnistrean


R. Moldova și Ucraina vor efectua controlul în comun la toate punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, inclusiv pe segmentul transnistrean.

Acest lucru este prevăzut în Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, semnat la Chișinău de premierii Pavel Filip și Volodimir Groisman.

Documentul stabilește noi forme de interacțiune între instituțiile de control la frontieră în vederea simplificării formalităților și procedurilor birocratice, asigurând, totodată, securitatea și respectarea suveranităţii, integrităţii teritoriale și inviolabilitatea frontierelor de stat.

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană va fi aplicat atât în cazul transportului auto, cât și al transportului feroviar și va contribui la combaterea eficientă a migrației ilegale și a activităților ilegale la frontiera de stat comună.

Acordul va fi valabil cinci ani și corespunde angajamentelor asumate de cele două state prin Acordurile de Asociere cu Uniunea Europeană.

Menționăm că efectuarea controlului comun moldo-ucrainean, începând din vara anului curent, în punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisc” a înfuriat așa-zisa conducere de la Tiraspol care a acuzat Kievul și Chișinăul că ar institui o „blocadă economică” împotriva Transnistriei. Autoritățile R. Moldova și ale Ucrainei au declarat, însă, că astfel va fi facilitată trecerea frontierei pentru persoane și mijloace de transport și va fi combătută contrabanda în regiunea transnistreană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md