Vrei să știi mai multe despre mediu și reciclare? Tinerii din Ialoveni sunt invitați să participe într-un proiect ecologic

22159270_139076183381224_2543512953047482368_n

Grupul de inițiativă IalovEco anunță înscrierea tinerilor din Ialoveni în cadrul proiectului „Voluntari pentru mediu” care își propune desfășurarea unui program de mentorat eco pentru tineri. Scopul proiectului este încurajarea participării tinerilor în inițiative ecologice care să atragă atenția comunității asupra problemelor de mediu și importanța reciclării.

Proiectul presupune crearea și consolidarea unui grup de voluntari care vor învăța cum să promoveze un mod de viață responsabil față de mediu. Voluntarii vor beneficia de activități de instruire, dezvoltare personală și întâlniri cu experți în domeniul ecologiei. Pentru a se convinge că deșeurile ne inundă, dar și că pentru aceasta problemă există soluții viabile, tinerii vor avea două excursii, una la o gunoiște din apropierea orașului Ialoveni, pentru a vedea ce se întâmplă acum cu o mare parte din deșeuri, iar pentru a afla care sunt soluțiile, vor merge și la o fabrică de reciclare. În urma acestor activități, tinerii sub îndrumarea mentorilor, vor planifica și desfășura activități ecologice în comunitate prin intermediul cărora vor îndemna oamenii să fie mai toleranți cu mediul înconjurător, să consume conștient și rațional produsele reciclabile. Voluntarii vor fi îndemnați să inițieze activități cât mai creative pentru a atrage atenția comunității, utilizând, totodată resurse minime.

Pentru înscrieri, tinerii trebuie să expedieze o poză care să reflecte o problemă ecologică din orașul Ialoveni și un îndemn la acțiune, sau un video cu durata maximă de 30 secunde,  care să conțină un mesaj despre ecologie și implicarea tinerilor în proiecte eco.  Mesajul de înscriere la concurs va mai conține: Numele, prenumele aplicantului, nr de telefon, adresa de e-mail și vor fi expediate la adresa:  [email protected].

Termen limită pentru aplicare – 12.10.2017

Sunt eligibili tinerii din instituțiile de învățământ din Ialoveni cu vârsta cuprinsă  între 15 și 18 ani, care sunt interesați de ecologie și dezvoltare personală.

„Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri  desfăşurat cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondul pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente