Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon a avut o întâlnire…

Dodon a avut o întâlnire neformală cu reprezentanți ai societății civile din regiunea transnistreană. Urmează să se întâlnească cu Putin

Ieri, Igor Dodon a avut o întâlnire neformală cu reprezentanţii societăţii civile din regiunea transnistreană. „Întrevederea a avut loc în contextul dezvoltării ideii privind crearea unei Platforme de dialog social pentru împăcare şi conсiliere între cele două maluri ale Nistrului, idee, susţinută și de conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, în cadrul întrevederii din martie, curent, de la Moscova”, a menționat Dodon.

Astfel, locuitorii regiunii transnistrene ar fi susținut propunerea de a promova iniţiative constructive ce ţin de soluţionarea problemelor sociale, umanitare şi economice, cu care se confruntă cetăţenii de rând şi oamenii de afaceri din regiune. În special este vorba despre chestiuni legate de cetățenie, evidența actelor de stare civilă, înlesniri la procurarea poliței de asigurare medicală”, a mai spus Dodon.

În context, Dodon a spus că subliniază importanţa acestei discuţii, deoarece a avut loc înainte de întrevederea pe care o va avea curând cu Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin cu care va discuta şi probleme ce ţin de regiunea transnistreană.

Poliția rusă a arestat sâmbătă peste 270 de persoane în 80 de orașe, în urma unor proteste prin care opoziția a marcat din Extermul Orient până la Marea Baltică ziua de naștere a  lui Vladimir Putin, notează agerpres.ro Manifestanții au cerut eliberarea opozantului Alexei Navalnâi, care execută o pedeapsă de 20 de zile de închisoare pentru încălcarea reglementărilor privind întrunirile publice.