Costa Rica, a 13-a reprezentativă calificată la Campionatul Mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Costa Rica s-a calificat și ea la Campionatul Mondial din Rusia, după egalul, 1-1, obţinut cu Honduras, în cadrul preliminariilor zonei CONCACAF.

Costa Rica a fost nevoită să aştepte până în ultimul minut al prelungirilor (90+5) jocului pentru a-şi asigura calificarea la Cupa Mondială, după ce fundaşul Kendall Watson a ridicat în picioare cei 35.000 de spectatori prezenţi pe stadion, el înscriind golul egalării, sinonim cu biletul pentru Rusia. Oaspeţii deschiseseră scorul în minutul 66, prin Eddie Hernandez.

Cu 16 puncte, elevii selecţionerului Oscar Ramirez nu mai pot fi ajunşi de rivalele lor, încheind grupa pe locul 2, după Mexic deja calificată.

Prevăzut iniţial pentru vineri, meciul a fost amânat pentru sâmbătă, din cauza uraganului Nate, care a lovit Costa Rica.

Costa Rica a devenit a 13-a ţară calificată la Cupa Mondială din 2018, după Rusia (echipa gazdă, din oficiu), Germania, Anglia, Belgia, Spania, Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Mexic, Brazilia şi Nigeria.

Ultima etapă a calificărilor va avea loc marţi, cu trei meciuri în program: Panama – Costa Rica, Honduras – Mexic şi Trinidad-Tobago – SUA.

Pe primul loc în clasamentul zonei CONCACAF se află Mexic cu 21 pct, urmată de Costa Rica 16 pct (ambele calificate), SUA 12 pct, Panama şi Honduras 10 pct, Trinidad-Tobago 3 pct.

Primele trei echipe se califică la CM 2018, iar a patra va susţine baraj tur-retur cu locul cinci din zona Asia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...