17:40:58 18.04.2024
Stiri

Joseph Daul spune că PPE nu are nimic cu vizita lui Ilan Șor la Strasbourg: „Trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a FURAT”; Șor: „Nu știam că PPE reprezintă o formațiune politică autoritară”

Politică 07.10.2017 19:15 Vizualizări1886 Autor: Ziarul National
Joseph Daul spune că PPE nu are nimic cu vizita lui Ilan Șor la Strasbourg: „Trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a FURAT”; Șor: „Nu știam că PPE reprezintă o formațiune politică autoritară”


Liderul Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, susține că nu a existat niciun contact oficial sau întâlnire oficială între conducerea formațiunii pe care o conduce și primarul de Orhei, Ilan Șor.

„PPE nu are nimic în comun cu Ilan Șor, nici politic și nici nu împărtășim aceleași valori ale partidului de stânga și populist al lui Șor. După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Șor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”, a declarat Daul, citat de Europa Liberă.

Liderul PPE s-a referit și la întâlnirea europarlamentarului Fulvio Martusciello (din partea PPE n.r.) cu Șor.

„În ce privește implicarea europarlamentarului Martusciello în vizita lui Shor la Strasourg: Mastuciello nu reprezintă nici conducerea PPE și nici poziția PPE cu privire la Moldova, ci doar interesele lui personale. Îl voi convoca pe europarlamentarul Martusciello săptămâna viitoare la o întâlnire la care să dea explicații referitoare la acțiunile sale”, se mai spune în declarația liderului PPE.

La rândul său, Ilan Șor a spus că a rămas surprins de reacția liderului grupului PPE. „Nu știam că PPE și grupul acestuia în Parlamentul European reprezintă o formațiune politică totalitară, în care contactele, întâlnirile și activitatea politică a membrilor sunt controlate și depind de avizul conducătorului partidului. Acuzațiile, pe care dl Daul și le-a permis împotriva mea, vin în contradicție totală cu principiile europene și normele democratice. Asta fără să-i amintesc de prezumția nevinovăției, despre care domnia sa este obligat să cunoască”, a scris acesta într-o postare pe facebook.

De asemenea, Șor îi reproșează lui Daul că PPE „l-au sprijinit și au acordat acoperire politică la momentul respectiv unui oarecare Vlad Filat, care este principalul acuzat și creierul „furtului secolului””.

„Ați fost dezinformat, dle Daul! Sunt gata oricând să discutăm față în față orice subiect legat de numele meu. În mod direct, fără intermediari și dezinformatori. Nu am nimic de ascuns. Sunt sigur de nevinovăția mea și sunt gata să prezint fapte care vă vor convinge și pe dvs. de acest lucru. Nu-mi rămâne decât să mizez pe disponibilitatea dvs. în a aborda obiectiv acest subiect”, a mai scris acesta.

Amintim că Ilan Șor a întreprins zilele trecute o vizită la Strasbourg, în cadrul căreia s-a întâlnit cu mai mulți europarlamentari. Acesta le-a spus europarlamentarilor că asupra sa se fac presiuni din partea unor partide politice. Șor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru fraudele din sistemul bancar. Decizia primei instanțe a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md