00:43:53 20.04.2024
Stiri

Halep s-a calificat în finala turneului de la Beijing şi devine CEA MAI BUNĂ jucătoare a lumii. Românca va fi de luni al 25-lea lider mondial în istoria WTA

Sport 07.10.2017 18:38 Vizualizări2671 Autor: Ziarul National
Halep s-a calificat în finala turneului de la Beijing şi devine CEA MAI BUNĂ jucătoare a lumii. Românca va fi de luni al 25-lea lider mondial în istoria WTA


Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Beijing după 6-2, 6-4 cu Jelena Ostapenko, iar de luni este noul lider mondial.

Până la urmă a venit şi ziua mult aşteptată, această zi de 7 octombrie 2017, care va rămâne în istoria sportului românesc. Jelena Ostepanko s-a opus româncei să urce pe locul 1 la Roland Garros, tot după un meci cu letona, Simona devine lider mondial, scrie prosport.ro.

Halep a jucat ca la carte semifinala cu Ostapenko şi i-a oferit foarte puţine şanse letonei pentru a conta în meci. Faţă de alte ocazii, românca nu a mai stat în expectativă, ci a fost permanent la conducere, a atacat, şi-a ţinut adveresara sub o presiune constantă. Un singur moment de slăbiciune a avut Halep, în setul secund, când a dedat două game-uri la rând, de la 3-2 s-a făcut 3-4, dar acele trei game-uri care i-au lipsit la Roland Garros pentru a câştiga primul titlu de Grand Slam şi a deveni nr 1 în lume le-a ”recuperat” acum, dacă ne este permisă această simetrie, şi a închis semifinala în stil de mare campioană.

Pe parcursul anului, Simona a mai avut câteva şanse de deveni numărul 1 mondial, dar de fiecare dată le-a irosit. O primă ocazie a avut-o chiar în finala de Grand Slam de la Roland Garros, cu ... Jelena Ostapenko, adversara şi din turneul chinez. După evoluţii extrem de solide în aceste zile, când a cedat doar 9 game-uri în trei partide cu Rybarikova, Şarapova şi Kasatkina, Halep a îndeplinit acest obiectiv major.

Gică Hagi spune că se simte foarte mândru de performanţa reuşită de Simona Halep, care a devenit primul număr 1 mondial. Fostul mare internaţional român spune că Halep a muncit foarte mult pentru a ajunge aici, dar a arătat că se poate.

Gică Hagi şi Simona Halep au o relaţie specială încâ de când tenismena era doar un copil. Hagi i-a urmărit cariera şi acum spune că merită din plină primul loc în ierarhia mondială. ”Regele” susţine că Simona a tras foarte mult până a ajuns aici, dar reprezintă un exemplu pentru ceilalţi sportivi români:

„Ne simţim mândri, fericiţi, bucuroşi pentru că un român a ajuns numărul 1 în lume. Ştiu cât a muncit, câte sacrificii a făcut, este un moment fantastic. Pentru fiecare sportiv reprezintă un exemplu. Un exemplu că se poate dacă munceşti foarte mult. Este şi foarte talentată. Prima dată a contat talentul şi apoi munca. Repetiţia îţi creează automatismul. Trebuie să ai multe calităţi şi umane, şi fizice pentru a ajunge acolo sus”, a declarat Gică Hagi la DigiSport.

Hagi spune că Simona este acum o certitudine a elitei tenisului mondial, aşa cum Messi şi Ronaldo sunt în fotbal: „Dacă nu îţi construieşti succesul, nu va veni niciodată. Ea şi-a construit succesul încă de când s-a apucat de tenis. Ea a ajuns sus acum. Ea, Messi, Ronaldo au ajuns acolo, sus. Ea a căpătat această experienţă atunci când a pierdut, dar a devenit mai puternică. Acum, a ştiut să gestioneze momentul”.

Inspirat de succesul Simonei Halep în tenisul feminin, Gică Hagi spune că ia în calcul să înfiinţeze la Viitorul şi o echipă de fotbal pentru fete: „Cum să nu o invit pe la Academie? Păi mă gândesc să fac şi o echipă de fete, o să mă gândesc. De ce nu? Şi ele au dreptul să joace. Problema e că trebuie să ajung cel mai bun şi acolo, e greu”.

24 de jucătoare s-au aflat până azi pe locul 1 mondial în istoria WTA. Steffi Graf este lider all-time la acest capitol, cu 377 de săptămâni petrecute în fotoliul de lider.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md