Băsescu spune că nu ar face o alianță cu Plahotniuc: Știu prea multe despre ,,practicile” lui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al României, actual președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, a declarat că nu vede o soluție într-o alianță PUN-PD, dacă acest partid va ajunge în Parlament după alegerile din 2018, întrucât știe practicile din interior ale oligarhului Vladimir Plahotniuc.

În cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune „TVC21”, Băsescu a vorbit despre care ar putea fi posibilele alianțe între PUN, condus de Anatol Șalaru, și alte partide în cazul în care formațiunea ar accede în Parlament.

,,Sunt departe de a fi un om care vede o soluție făcând alianță cu un partid condus de Vladimir Plahotniuc, pe care nu l-am întâlnit și cu care nu am vorbit niciodată. Dar am destule informații, mai ales de când eram președinte, dar și de când am ieșit din această funcție, despre practicile interne și cum s-a construit acest grup de 41 de parlamentari. Știu prea multe ca să consider ca este oportun”, a declarat Băsescu.

Mai mult, fostul lider de la Cotroceni spune că nu este o incompatibilitate nici între unioniști și pro-europeni, deși primii vin cu soluții pragmatice, iar pro-europenii vând iluzii.

,,Sunt însă multe alte variante de a constitui o coaliție. Fiind un politician pragmatic spun care este obiectivul Republicii Moldova – menținerea pe drumul spre Vest, care trece pe la Bucureşti. Suntem politicieni de două categorii – cei care au curajul să spună adevărul și cei care nu au curaj. Spre exemplu, Maia Sandu, pe care au susținut-o la prezidențiale și pe care aș susține-o și acum dacă ar candida din nou, se prea leapădă de Guvernele anterioare, în care a fost. Nu văd o compatibilitate între unioniști și pro-europeni. Pro-europenii vând iluzii, iar unioniștii sunt pragmatici și au dat soluția corectă când va fi să fie aplicată. Deci, nu văd de ce nu am fi într-o alianță cu partidul lui Leancă, partidul lui Ghimpu sau cu cel al lui Cibotaru, PLDM”, a conchis Traian Băsescu.

De menționat că, Traian Băsescu se află în aceste zile în Republica Moldova unde va avea mai multe întâlniri cu cetățenii în calitatea sa de președinte de onoare al PUN.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...