Hackerii ruşi atacă din nou: Au sustras documente oficiale de la serviciul secret american printr-un antivirus popular

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Hackeri ruşi au utilizat antivirusul Kaspersky pentru a sustrage documente confidenţiale care se aflau în computerul personal al unui subcontractant al Agenţiei de Securitate Naţională din SUA (NSA), relatează dailymail.com.

Conform publicaţiei menţionate, hackerii au avut astfel acces la documente care explică modul în care NSA însăşi piratează computere străine şi se protejează de atacuri cibernetice.

Acest act de piratare, care datează din 2015, este al treilea în cazul unui subcontractant NSA în patru ani. Se pare că respectivul incident a determinat Washingtonul să interzică agenţiilor federale americane să utilizeze software-ul companiei ruse Kaspersky Lab, specializată în securitatea calculatoarelor.

„Ministerul este preocupat de legăturile pe care anumiţi responsabili Kaspersky le au cu serviciile de informaţii şi cu alte agenţii guvernamentale ruseşti”, a declarat Elaine Duke, ministrul securităţii interne interimar, într-un comunicat.

Update

Kaspersky Lab a venit cu o reacţie, declarând că nu a primit nicio dovadă în legătură cu implicarea companiei în presupusul incident prezentat de Wall-Street Journal pe 5 octombrie 2017.

„Kaspersky Lab nu are legături nepotrivite cu niciun guvern, inclusiv cel al Rusiei, și singura concluzie pare să fie aceea că este prinsă în mijlocul unei lupte geopolitice. Nu ne cerem scuze pentru că suntem agresivi în lupta împotriva malware-ului și a infractorilor cibernetici. Compania detectează infecțiile cu malware, indiferent de sursa lor și a procedat astfel timp de 20 de ani, ceea ce ne-a adus scoruri de top în teste independente de detecție. Este, de asemenea, important de notat că produsele Kaspersky Lab respectă standardele stricte ale industriei de securitate cibernetică și au niveluri similare de acces și la sistemele pe care le protejează, ca și alte companii de securitate, prezente în SUA și în întreaga lume”, se arată în reacţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...