(doc) Spitalul Republican a împlinit 200 de ani și a luat numele lui Timofei Moșneaga. Care a fost devizul de cheltuieli a instituției pentru festivitatea de aniversare

ziua_diabet_1

La 6 octombrie 2017, prima şi cea mai mare instituţie din ţară, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” a marcat 200 ani de la fondarea instituţiei. Evenimentul a întrunit doctori şi persoane notorii din întreaga țară și de peste hotare.. De asemenea, de acum în colo, spitalul va purta numele lui Timofei Moșneaga.

Tot în această zi, cu ocazia celebrării a 200 de ani de la fondare a instituţiei a fost inaugurată placa comemorativă a lui Timofei Moşneaga, fostul medic-şef al spitalului, care personal a contribuit la construirea blocului actual al SCR. Timofei Moşneaga a condus spitalul mai bine de patru decenii.

La dezvelirea plăcii comemorative au venit cei care îl cunoşteau personal, dar şi pacienţii acestuia, foşti colegi și prieteni, printre care: maestrul Eugen Doga, maestrul Mihai Munteanu, academicianul şi rectorul USMF „Nicolae Testemiţanu”, Ion Ababii etc.

Menționăm că, în luna iulie curent, conform hotărîrii Guvernului Republicii Moldova, Spitalul Clinic Republican poartă numele fostului director Timofei Moșneaga, care a condus instituția timp de 43 de ani.

La Spitalul Republican au anual loc 20.000 de operații. În ultimii cinci ani, Spitalul a beneficiat din partea Ministerului Sănătăţii de investiţii de aproximativ 44 de milioane de lei. În prezent, capacitatea Spitalului Clinic Republican este de aproximativ 800 de paturi. Aici activează 20 de secții și 12 catedre.

Cine este Timofei Moșneaga

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Timofei Moșneaga (n. 6 martie 1932, Corjova, raionul Dubăsari – d. 1 iunie 2014, Chișinău) a fost un medic și om politic din Republica Moldova. A deținut funcția de medic-șef al Spitalului Clinic Republican, care îi poartă numele, timp de 43 de ani (1960–2003). De asemenea, a fost ministru al Sănătății al Republicii Moldova (1994–1997).

De asemenea, instituția și-a făcut publice devizele de cheltuieli pentru festivitatea de aniversare. Multe din cheltuilei au fost acoperite de sponsori.

Devize de cheltuieli în cadrul pregătirilor către aniversarea a 200 ani de la fondarea IMSP SCR;

Devize de cheltuieli pentru lucrările de reparaţie preconizate în cadrul pregătirilor către aniversarea a 200-a de la fondarea IMSP SCR.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente