/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/FOTO/ Un nou tip de patrulare în Moldova! În prag de iarnă, polițiștii moldoveni au început a patrula pe biciclete

missing
07 octombrie 2017, ora 12:30

Acest tip de patrulare este unul nou pentru Moldova, însă nu și pentru țările dezvoltate din lume, care au demonstrat pe larg avantajele acestuia, și anume: permite apropierea de comunitate, oferă posibilitatea de ajunge în locuri greu accesibile atât pentru patrularea rutieră cât, și chiar, pentru cea pedestră, est mai rapid și mai eficient în prevenirea și combaterea crimelor.

Serviciul de patrulare a fost înființat cu ajutorul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, în valoarea de peste 1.300.000 lei. De asemenea, Ambasada a organizat mai multe instruiri practice și teoretice pentru polițiștii de patrulare pe biciclete, care au fost conduse de experți în domeniu din SUA.

Serviciul de patrulare pe biciclete urmează a fi prezent, în special, în zonele pietonale, de agrement și odihnă din Chișinău. Ulterior, acesta ar putea fi extins, la nivel național, în baza evaluării rezultatelor obținute în perioada de pilotare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram