Dodon l-a felicitat pe Putin

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Liderul de la Kremlin împlineşte 65 de ani. Cu acest prilej, şeful statului Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare, în care îi urează “viață lungă și noi succese întru slava Rusiei și a poporului ei”.

În mesajul său, preşedintele Dodon constată că anul 2017 a devenit unul de cotitură în relațiile dintre R.Moldova şi Rusia.

Am certitudinea că Moldova și Rusia, în pofida diferitelor obstacole de ordin intern și extern, vor pleda și în continuare pentru o cooperare multilaterală mai strânsă, care va contribui la sporirea bunăstării popoarelor noastre”, a menţionat Igor Dodon.

Totodată, preşedintele Dodon îl numeşte pe omologul rus “remarcabil om de stat, dotat cu puternicul simț al răspunderii în fața poporului său, perseverent în realizarea scopurilor propuse și consecvent în apărarea intereselor Statului Rus în spațiul geopolitic mondial”.

Vladimir Putin  s-a născut pe 7 octombrie 1952, la Leningrad, URSS, astăzi Sankt Petersburg, Rusia.

În prezent ocupă pentru a treia oara funcția de președinte al Federației Ruse. Întrebat acum câteva zile dacă va candida pentru funcția de președinte în 2018, acesta a declarat că încă nu a decis.

Nu, nu m-am hotărât. Nu am decis dacă voi candida. Mai am timp, întrucât, potrivit legii, campania prezidențială ar trebui anunțată la sfârșitul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie”, a declarat președintele rus.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.