În Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă limbă de câine. Cum arată femela Saint Bernard

imageResize

O femelă de Saint Bernard pe nume Mochi a intrat în Guinness World Records ca posesoarea celei mai lungi limbi de câine din lume, informează joi ediția franceză a Huffington Post.

Mochi, în vârstă de opt ani, care aparține unei familii din orașul Sioux Falls din Statele Unite, este posesoarea unei limbi de 18,58 de centimetri, conform măsurătorilor oficiale realizate de un veterinar, răsturnând recordul precedent deținut de pekinezul Puggy, a cărui limbă măsura 11,43 centimetri, se precizează în comunicatul Guinness World Records.

Proprietarii lui Mochi au găsit-o printr-o organizație pentru salvarea animalelor, pe când avea doi ani, iar în momentul în care s-au întâlnit a fost dragoste la prima vedere, povestește Carla Rickert, proprietara, care a condus 11 ore împreună cu fiica ei ca să o cunoască pe cățelușă înainte de adopție. Carla o descrie pe Mochi ca pe un câine „descurcăreț și vesel, cu o personalitate puternică”.

Câteodată limba de dimensiuni impresionante îi creează dificultăți lui Mochi care are probleme cu respirația, salivează puternic când este emoționată, i se lipesc frunze și pământ pe limbă și nu poate apuca obiectele de pe jos.

Bucuroasă de recordul obținut de Mochi, Carla spune: „Mochi este foarte modestă, dar cred că este la fel de mândră de noul ei record cum suntem și noi”.

Odată cu omologarea recordului lui Mochi, Guinness World Records a anunțat lansarea primei ediții a „Guinness World Records: Amazing Animals”, dedicată în întregime celor mai rapide, înalte, puternice și talentate animale din lume, se precizează pe site-ul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente