Aterizare periculoasă: cum a aterizat cel mai mare avion de pasageri din lume din cauza rafalelor de vânt

Germania este afectată de două zile de o furtună puternică, ce a provocat decesul a cel puțin șapte persoane. Rafale violente de vânt, de până la 140 de kilometri la oră, s-au înregistrat în nord-est, după care furtuna s-a mutat în vestul țării.

Probleme mari au avut si avioanele care au aterizat pe aeroportul din orasul Dusseldorf. Un caz extrem de periculos a fost inregistrat cu o aeronava Airbus A380, cea mai mare de pasageri din lume, care a avut mari dificultati la aterizare.

Am filmat câteva mii de aterizări dificile pe mai multe aeroporturi din Europa în ultimii ani, dar aterizarea aceasta pe vânt lateral a fost extrem de periculoasă și extraordinară. La început, părea o aterizare obișnuită pe vânt lateral, dar după contactul cu pământul piloții s-au chinuit să alinieze aeronava cu pista. Nu am mai văzut o asemenea reacție a unui avion după contactul cu pământul. Se observă că piloții încearcă să se alinieze cu pista folosind stabilizatorul vertical al cozii și din fericire au reușit”, se arată pe site-ul airlive.net.